Het leren van lange teksten voor kinderen met dyslexie.

Loes de Jong-Janbroers
(2 beoordelingen)
€ 238,00
Ziet je zoon of dochter op tegen het leren van toetsen van bijvoorbeeld geschiedenis en aardrijkskunde? Maakt je kind geen of te lange samenvattingen? Is je kind snel afgeleid tijdens het lezen en wil je als ouder zien hoe de hulpmiddelen voor dyslexie eruit zien en wat de mogelijkheden zijn? In deze online training ontvang je als ouder, door middel van video's, de tips om je kind met dyslexie te helpen bij het leren van lange teksten.

Bij vakken als aardrijkskunde, biologie en geschiedenis komen vaak grote lappen tekst voorbij. Voor een leerling met dyslexie kan het een behoorlijke opgave zijn om deze teksten te lezen, te begrijpen en te onthouden. Daarnaast hebben kinderen met dyslexie ook extra moeite om jaartallen, plaatsnamen en symbolen te onthouden. In deze online training ontvang jij als ouder, door middel van video’s, de tips om het leren van lange teksten voor je kind makkelijker te maken.

Tijdens deze online training komen de volgende onderwerpen aan bod;

 • Mindmappen
  Een manier om efficiënt een tekst door te nemen en te begrijpen is door gebruik te maken van markeren. Na het markeren kan de tekst worden samengevat in een mindmap. Daarbij wordt de inhoud van de tekst op één pagina weergegeven.
 • Geheugenstrategieën
  Naast het maken van een mindmap zijn er nog andere manieren waarop lesstof onthouden kan worden. Bij dit onderdeel gaan we uit van de leerstijl van je zoon of dochter en laten we de verschillende strategieën zien die helpen bij het onthouden van verhalen, feitjes en namen.
 • Snellezen
  Nog een andere manier om een tekst door te nemen is door middel van snellezen. Door middel van deze techniek kan een tekst snel gelezen worden en wordt tegelijkertijd de gelezen informatie goed onthouden.
 • Hulpmiddelen
  Tot slot kan een leerling met dyslexie gebruik maken van een breed assortiment hulpmiddelen. Zo bestaan er verschillende soorten voorleessoftware, apps en luisterboeken die het leren van zaakvakken vergemakkelijken. Welke dit zijn, hoe ze eruit zien en hoe deze ingezet kunnen worden, wordt in deze training uitgelegd.

Aan het einde van deze online training heb jij als ouder de kennis om je kind met dyslexie te begeleiden bij het leren van lange teksten.

 

Trainingsinformatie

 • Aantal lessen 8
 • Aantal tests 4
 • Trainingsduur 4 uur
 • Niveau Alle niveaus
 • Taal Nederlands
 • Aantal deelnemers 52
 • Beoordeling Ja
Loes de Jong-Janbroers
Na mijn studie orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en de Pabo op Avans Breda, ben ik jarenlang werkzaam geweest als begeleider van kinderen met dyslexie. Ik heb daarbij vele gesprekken gevoerd met leerkrachten en ouders. Tijdens die gesprekken heb ik de frustratie en grote zorgen gezien van ouders. 'Mijn kind heeft meer in zijn mars dan hij laat zien!', 'Ik wil mijn kind wel begeleiden maar ik weet niet hoe!', 'De school biedt hem niet voldoende hulp.' en 'Ik wil mijn kind graag helpen maar ik weet niet hoe!'. Daarna is mijn zoektocht gestart naar de verschillende leerstijlen van kinderen en heb ik, samen met mijn team, alle kennis gebundeld in de online trainingen voor ouders.

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4.5
2 beoordelingen

Gedetailleerde beoordeling

5 Star
50%
4 Star
50%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

  Leren van lange teksten

  Het was een nuttige training, met handige tools. De filmpjes waren inzichtelijk en ik heb vooral veel gehad aan de bijlagen. Fijn om dat bij de hand te houden als ik de stappen van de training door neem!

  Het leren van lange teksten voor kinderen met dyslexie

  In eerste instantie was ik verbaasd over de hoeveelheid beschikbare mogelijkheden waarmee ik met mijn kind aan de slag kan. De training helemaal doorlopen is wel inspannend maar - vooral achteraf - zeer de moeite waard. Gelukkig kan ieder filmpje - gelijk welk onderwerp - eindeloos worden herhaald. Immers ligt het uitlegtempo wel hoog. Maar de uitleg met animaties zijn zeer duidelijk, en ook werkelijk goed toe te passen. De resultaten met onze Ronald moet ik afwachten, maar het enthousiasme bij ons beiden is er al. Ben erg benieuwd naar de overige trainingen.

€ 238,00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *