Bij Studieus geloven wij dat ieder kind/jongere optimale studieresultaten kan behalen, alleen moet je soms leren hoe dat moet. Daarom helpen wij bij Studieus kinderen en jongeren leren leren. Zo kunnen zij, ondanks een leerobstakel, alles uit zichzelf halen wat erin zit!

Op onze website lerenlerenmetdyslexie.nl delen wij informatie voor ouders: alles om je kind met dyslexie te begeleiden.

Online trainingen
Studieus biedt online informatie en trainingen voor ouders van kinderen met dyslexie. De online trainingen voor ouders zijn erop gericht om ouders meer handvatten te bieden om hun kind optimaal te kunnen ondersteunen. De mogelijkheid tot persoonlijk contact vinden wij daarbij erg belangrijk. Zo is het dus altijd mogelijk om vragen te stellen via de e-mail en chat.

 

Loes de Jong-Janbroers: labelmanager Studieus

Wanneer een ouder een online training volgt, zal Loes te zien zijn tijdens de online training.

‘Na mijn studie orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en de Pabo op Avans Breda, ben ik jarenlang werkzaam geweest als begeleider van kinderen met dyslexie. Ik heb daarbij vele gesprekken gevoerd met leerkrachten en ouders. Tijdens die gesprekken heb ik de frustratie en grote zorgen gezien van ouders. ‘Mijn kind heeft meer in zijn mars dan hij laat zien!’, ‘Ik wil mijn kind wel begeleiden maar ik weet niet hoe!’, ‘De school biedt hem niet voldoende hulp.’ en ‘Ik wil mijn kind graag helpen maar ik weet niet hoe!’. Daarna is mijn zoektocht gestart naar de verschillende leerstijlen van kinderen en heb ik, samen met mijn team, alle kennis gebundeld in de online trainingen voor ouders.’