3 learners taking this course

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Bij vakken als aardrijkskunde, biologie en geschiedenis komen vaak grote lappen tekst voorbij. Voor een leerling met dyslexie kan het een behoorlijke opgave zijn om deze teksten te lezen, te begrijpen en te onthouden. Daarnaast hebben kinderen met dyslexie ook extra moeite om jaartallen, plaatsnamen en symbolen te onthouden. In deze online training ontvang jij als ouder, door middel van video’s, de tips om het leren van lange teksten voor je kind makkelijker te maken.

Tijdens deze online training komen de volgende onderwerpen aan bod;

 • Mindmappen
  Een manier om efficiënt een tekst door te nemen en te begrijpen is door gebruik te maken van markeren. Na het markeren kan de tekst worden samengevat in een mindmap. Daarbij wordt de inhoud van de tekst op één pagina weergegeven.
 • Geheugenstrategieën
  Naast het maken van een mindmap zijn er nog andere manieren waarop lesstof onthouden kan worden. Bij dit onderdeel gaan we uit van de leerstijl van je zoon of dochter en laten we de verschillende strategieën zien die helpen bij het onthouden van verhalen, feitjes en namen.
 • Snellezen
  Nog een andere manier om een tekst door te nemen is door middel van snellezen. Door middel van deze techniek kan een tekst snel gelezen worden en wordt tegelijkertijd de gelezen informatie goed onthouden.
 • Hulpmiddelen
  Tot slot kan een leerling met dyslexie gebruik maken van een breed assortiment hulpmiddelen. Zo bestaan er verschillende soorten voorleessoftware, apps en luisterboeken die het leren van zaakvakken vergemakkelijken. Welke dit zijn, hoe ze eruit zien en hoe deze ingezet kunnen worden, wordt in deze training uitgelegd.

Aan het einde van deze online training heb jij als ouder de kennis om je kind met dyslexie te begeleiden bij het leren van lange teksten.

 

Lessen